Zorgverzekeraar VGZ voert ieder najaar campagne om nieuwe leden te werven. Onderdeel daarvan zijn gepersonaliseerde communicatiemiddelen, zoals flyers en posters. Om dit proces te stroomlijnen en efficiënter te maken, vroeg VGZ aan MailStreet om een portal te ontwikkelen die het repetitieve werk weghaalt bij de marketingmedewerkers en zo zorgt voor een grote tijdsbesparing.

Wat was de wens?

Zorgverzekeraar VGZ voert ieder jaar campagne voor haar zorgverzekeringen. Dit doen zij onder andere met gepersonaliseerd drukwerk en gepersonaliseerde digitale middelen, zodat de juiste informatie bij de juiste personen terecht komt. Omdat dezelfde werkzaamheden steeds terugkwamen was de wens ontstaan om een portal te ontwikkelen waarmee er sneller en efficiënter drukwerk kan worden vervaardigd.

Hoe werkt het?

Personeel van VGZ kan via de portal inloggen met een persoonlijk wachtwoord en gebruikersnaam in een beveiligde omgeving. Eenmaal ingelogd kan de gebruiker kiezen voor welke uiting het drukwerk moet worden gepersonaliseerd.

De portal biedt geavanceerde functies zoals:

  • Het opgeven van variabele teksten zoals bedrijfsnaam, website adres en premie bedragen
  • Het real-time bekijken van de preview
  • Kwaliteitscontrole afbeeldingen
  • Meerdere pagina’s mogelijk per uiting
  • Inzoomen op layout
  • Preview in PDF
  • Bulk bestellen

Meerdere teams en toegang

VGZ is een grote organisatie. En meerdere teams maken gebruik van het portal De portal biedt de mogelijkheid om meerdere teams en personen toegang te geven tot bepaalde onderdelen.

Aantallen geproduceerd

315

Flyers geproduceerd

273

PDF’s verzonden

188

E-mails verzonden


Dit jaar wederom met Mailstreet samen gewerkt aan de printcampagne voor de collectieve verzekerden van VGZ. Ondanks de harde deadlines snel en adequaat gereageerd als het even tegen zat. Bedankt hiervoor!

Pauline Lukassen (VGZ)

Neem contact op

Wil jij meer informatie over MailStreet?
Neem dan contact met ons op!

Jan-willem Roelofs

Jan-willem Roelofs

Managing Partner Sales en Marketing

Neem contact op