Fulfilment is het gehele logistieke proces dat nodig is voor de afhandeling van een klantorder. MailStreet zet complexe documentstromen om naar een soepel communicatieproces. Wij onderscheiden daarbij vier soorten van fulfilment:

Wat is fulfilment?

Direct Mail fulfilment
Je wilt een gepersonaliseerde mailing versturen bestaande uit verschillende flyers, waarbij iedere klant afhankelijk van zijn koopgeschiedenis andere flyers ontvangt. MailStreet print de documenten, voegt ze op de juiste manier samen en verstuurt ze, zonder dat daar een mensenhand aan te pas komt. Zo voorkom je dat klanten verkeerde flyers ontvangen en bespaar je kosten.

Marketing fulfilment
Je wilt je gepersonaliseerde mailing voorzien van een cadeautje, bijvoorbeeld een cadeaubon of een klein presentje. Je hebt verschillende soorten presentjes ingekocht voor verschillende klantgroepen. De fulfilment kun je volledig uitbesteden aan MailStreet. Wij zorgen ervoor dat brief en cadeautje op de juiste manier worden samengevoegd en worden verstuurd.

E-fulfilment
E-fulfilment is het opslaan, inpakken en verzenden van producten die via de webshops van onze klanten worden verkocht. Daarbij nemen we ook het voorraadbeheer en retourverwerking op ons. De “e” in e-fulfilment staat voor elektronisch. Je blijft als klant zelf verantwoordelijk voor de inkoop en voor de samenstelling van de voorraad, maar wij nemen het hele proces wat daarachter volgt voor onze rekening. Je hebt daardoor zelf geen magazijn nodig, en evenmin personeel voor het verpakken en verzenden van jouw producten.

Project fulfilment
Bij projectfulfilment nemen wij een heel project over van onze klanten. Een project kan bijvoorbeeld zijn het verzenden van brief waarmee mensen een thuistest kunnen aanvragen door het scannen van een QR-code. Of het kan gaan om een enquête waarbij ook de resultaten moeten worden verwerkt en respondenten als bedankje een cadeautje krijgen. MailStreet neemt de volledige afhandeling over, van het versturen van de brieven, het verwerken van de respons en de follow-up in de vorm van het toesturen van het cadeautje of de thuistest.

Waar kan MailStreet jou bij helpen?

Dataverwerking
MailStreet zet enen en nullen om in een soepel lopende documentflow. Wij uploaden jullie bestanden, bewerken de data zodanig dat onze machines die kunnen verwerken.

Printen, vouwen en verzendklaar maken
Wij beschikken over print, vouw- en couverteermachines die gepersonaliseerde communicatie-flows volledig automatisch kunnen verwerken. Couverteren betekent het vullen van enveloppen met de juiste brieven en bijlagen, denk aan flyers, freebies, kortingskaarten of andere al dan niet gepersonaliseerde documenten. De vouwmachines zorgen voor een mooie afwerking en maken het mogelijk om documenten te verzenden in die enveloppe die zorgt voor de voordeligste verzendkosten.

Handmatige verwerking
Wil jij een kleine oplage versturen? Of wil je een cadeautje meesturen dat we niet machinaal in een doosje of enveloppe kunnen stoppen? Dan kun je ook bij ons terecht voor handmatige verwerking van jouw mailing.

Voordelige verzending
MailStreet kan vanwege het volume gunstige portocontracten uitonderhandelen met PostNL. Door post van meerdere klanten slim te bundelen krijgen wij een prijsvoordeel dat je individueel niet zou krijgen. Dat voordeel geven we aan jou door.

Wat levert het uitbesteden van de fulfilment aan MailStreet jou op?

De businesscase van outsourcing van de fulfilment ligt op meerdere terreinen:

  • Geen eigen personeel nodig: door de fulfilment te outsourcen aan MailStreet hoef je geen eigen medewerkers in te zetten voor laagwaardig werk. Doordat MailStreet vrijwel het volledige fulfilmenttraject heeft geautomatiseerd en gemechaniseerd, komen er in onze processen nauwelijks nog mensenhanden te pas. Het werk dat onze eigen mensen verrichten, is hoogwaardig, gespecialiseerd werk.
  • Ruimte: voor fulfilment heb je de vierkante meters nodig: opslagruimte, ruimte voor machines, tafels waaraan eventuele handmatige verwerking kan plaatsvinden. Zeker als je deze ruimte niet volcontinu nodig hebt, zijn het dure vierkante meters. Door de volledige fulfilment te outsourcen aan MailStreet, kun jij die ruimte gebruiken voor andere activiteiten.
  • Kosten: MailStreet heeft zijn fulfilmentprocessen verregaand gedigitaliseerd en gemachaniseerd. Vrijwel alle stappen in het proces vinden volautomatisch plaats, er komt nauwelijks nog een mensenhand aan te pas. Daarnaast hebben wij door bundeling van volumes zeer voordelige portotarieven met PostNL kunnen onderhandelen. Dat zie je terug in onze prijs.
  • Geen waste: wij printen alles on-demand, ook folders en flyers waar je tienduizenden van verstuurt. Daardoor blijft er nooit overtollige voorraad over. Daarmee bespaar je niet alleen kosten, het is ook goed voor het milieu.
  • Strakke deadlines: wij spreken met iedere klant af welke post en pakketjes wanneer moeten worden verstuurd. En daar houden wij ons ook aan. Dat is immers onze corebusiness. Wanneer je zelf personeel moet vrijmaken voor het inpakken van cadeautjes of verzenden van brieven, ben je minder zeker of je de deadline haalt. Vaak komt er ander werk tussendoor dat meer prioriteit heeft of een medewerker wordt ziek.
  • Flexibiliteit: de kans is groot dat je de ene maand meer fulfilmentwerk hebt dan de andere. Door dit werk te outsourcen hoef je niet continu een beroep te doen op flexwerkers die je eerst moet inwerken, maar werk je samen met een vaste en betrouwbare partner die snel en flexibel kan inspelen op jouw vraag.
  • Snelheid: wij hebben een grote variëteit aan papiersoorten op voorraad en onze machines beschikken over vele afwerkmogelijkheden. Daardoor kunnen we heel snel op vrijwel iedere klantvraag inspelen. En mocht je een keer iets willen waar we niet direct vanuit voorraad in kunnen voorzien, dan hebben wij goede relaties met leveranciers en kunnen we snel de juiste materialen inkopen.
  • Inzicht: wij kunnen alle post die we versturen tracken en tracen. Zo weet jij altijd wie welke mailings heeft ontvangen, wie heeft gerespondeerd et cetera.

Neem contact op

Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw project?
Neem contact met ons op voor een gespecificeerde offerte.

Lammert van Keulen

Lammert van Keulen

Managing Partner Inkoop & Productie

Neem contact op