MailStreet is vanaf half september officieel PostNL Business Point.
Niet alleen halen ruim 300 postbushouders bij ons hun post af en brengen hun
partijpost, ook consumenten kunnen hier hun pakketjes versturen of postzegels kopen. Wat kwam er
allemaal kijken bij de oprichting van het PostNL Businesspoint? We vragen het aan Marijke.

Variabel werk voor afdeling Hand-inpak

Ik ben als afdelingshoofd van de Hand-inpak, kortweg HIP, nauw betrokken geweest bij de totstandkoming ervan. Eigenlijk al vanaf het moment dat de directie las dat PostNL op het industrieterrein van Deventer op zoek was naar een nieuw Business Point. Ik was direct enthousiast over het idee, want het werk op onze afdeling kan nogal schommelen. De ene week hebben we het ontzettend druk, de andere week is het vrij rustig. Een nieuwe vaste klant die bovendien een vrij constante hoeveelheid werk oplevert, maakt dat we de werkdruk op onze afdeling wat beter kunnen verdelen.

Daar komt bij dat het bemannen van een PostNL Business Point natuurlijk heel ander werk is dan seizoenskaarten van Go Ahead Eagles in een mailing stoppen of Covid zelftests versturen. Het is voor de afwisseling een leuke taak. Daarom heb ik wel meteen aan de directie duidelijk gemaakt dat ik alle medewerkers in ons zes mensen tellende team hiervoor wil opleiden, zodat ze allemaal ingezet kunnen worden.

Persoonlijk contact met klanten

Voordat er een beslissing genomen werd, zijn we eerst gaan kijken bij het tijdelijke PostNL postbussenloket in Deventer en bij het PostNL Business Point in Raalte. De locatie in Raalte leek namelijk veel meer op ons Business Point dan de tijdelijke PostNL-locatie hier op het industrieterrein. De aard van de werkzaamheden en het vele persoonlijke contact met klanten maakte dat ik heel enthousiast weer terugreed naar Deventer. “Dit moeten we doen!”, riep ik tegen de directie.

Fysieke locatie ontwerpen

En zo geschiedde. We hadden alleen wel een fysieke locatie nodig. Het zou niet handig zijn om alle klanten binnen de poorten van ons bedrijf te ontvangen. Dat zorgt voor veel onrust op de werkvloer. Bovendien kunnen we zoveel ruimte niet missen. Daarom bedachten we een modulaire unit gemaakt van zeecontainers. Al googelend vond ik een partij die dat kon leveren. Het resultaat: twee aan elkaar verbonden zeecontainers die zo zijn afgewerkt dat niemand ziet dat het geen ‘normaal’ kantoortje is, maar een duurzaam ontworpen gebouw dat je zo kunt oppakken en elders weer neerzetten als dat nodig zou zijn.

Wij vonden dat belangrijk omdat MailStreet snel groeit en continu in beweging is. We ontwikkelen nieuwe diensten, trekken grote klanten aan en kunnen nu eigenlijk niet goed voorspellen hoe onze markt er over twee of drie jaar uitziet. We wilden daarom geen PostNL kantoor neerzetten voor de eeuwigheid en kozen we voor een flexibel concept waar we ook in de toekomst alle kanten mee op kunnen.

Ook in het weekend

Hoewel MailStreet een 24×7 bedrijf is dat geen vaste werktijden kent, hoeven de medewerkers van de Hand-inpak zelden in het weekend over te werken. Bedrijven met een postbus moeten echter ook in het weekend hun post kunnen ophalen. De vaste tijden die PostNL hanteert zijn door de week van 9 tot 5 uur en in het weekend tussen 10 en 12 uur. Waar ik nog even bang was dat ik zelf ieder weekend de klos zou zijn, zei iedereen in mijn team: “Ik wil ook wel op zaterdag werken hoor.” En dat is niet zo gek, want het is gewoon erg leuk om in het Business Point te staan. Je spreekt je klanten persoonlijk en de sfeer is relaxed. De tijd vliegt voorbij. Daarom voelt dit voor niemand als werk. En wat is er nu leuker dan betaald krijgen voor iets wat je leuk vindt?

 

Openingstijden

Maandag 09.00-17.00
Dinsdag 09.00-17.00
Woensdag 09.00-17.00
Donderdag 09.00-17.00
Vrijdag 09.00-17.00
Zaterdag 10.00-12.00

Neem contact op

Wil je meer informatie over ons PostNL punt, neem dan contact op!

Lammert van Keulen

Lammert van Keulen

Managing Partner Inkoop & Productie

Neem contact op