Wat is een QR-code?
QR is een afkorting voor Quick Response. Het is een tweedimensionale vierkante afbeelding met een vlakkenpatroon dat met een mobiele telefoon…
QR is een afkorting voor Quick Response. Het is een tweedimensionale vierkante afbeelding met een vlakkenpatroon dat met een mobiele telefoon…
QR is een afkorting voor Quick Response. Het is een tweedimensionale vierkante afbeelding met een vlakkenpatroon dat met een mobiele telefoon gescand kan worden. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar een webpagina. Die webpagina kan van alles bevatten: een video, een betalingslink, een invulformulier, een verificatie voor een inlog of bijvoorbeeld iemands persoonlijke gegevens en telefoonnummer. QR-codes worden ook steeds vaker ingezet om verbinding te maken met een wifi-netwerk.
Waar je in het verleden moest inloggen via een wachtwoord, zie je nu dat steeds meer organisaties ervoor kiezen dat
klanten inloggen via een QR-code. Handiger voor de klant en veel veiliger.
De QR-code heeft zijn oorsprong in Japan en is in 1994 ontwikkeld door Masahiro Hara. De japanner ontwikkelde de code voor een autobedrijf dat een snelle manier zocht voor het identificeren en het traceren van auto-onderdelen, zonder daar meerdere barcodes voor te hoeven gebruiken.
Een barcode kan namelijk slechts 25 tekens bevatten, en dat was te weinig. Daarom bedacht hij een tweedimensionale code die maar liefst 7089 tekens kan bevatten.
Op dit moment heeft een onderneming die verwant is aan de originele opdrachtgever het patent van de QR-code in haar bezit, maar claimt deze rechten niet. Daardoor kan iedereen, zowel commercieel als niet commercieel, gratis gebruikmaken van
de QR-code.
De QR-code bestaat dus al behoorlijk lang. Hij werd sinds de opkomst van de mobiele telefoon steeds vaker ingezet, vanaf maart 2020 steeg het gebruik explosief met bijna 80 procent. Dit komt door de COVID-pandemie. Eerst gingen consumenten steeds meer online kopen en online betalen. Veel bankapplicaties maken gebruik van QR-codes om de identiteit van de klant te verifiëren en de betaling veilig te laten verlopen. Daarna werd de code populair in de horeca om te bestellen en betalen, mede gedreven door de krappe arbeidsmarkt en door de wens om personeel zo min mogelijk naar een tafeltje te laten lopen. En ten derde ging de overheid vanaf de zomer van 2021 de QR-code gebruiken in de Corona Check App. Op die manier maakte heel Nederland, jong en oud, kennis met de QR-code.
En ten derde ging de overheid vanaf de zomer van 2021 de QR-code gebruiken in de Corona Check App. Op die manier maakte heel Nederland, jong en oud, kennis met de QR-code.
We ontwikkelen steeds meer toepassingen voor de QR-code.
Het vaakst wordt de QR-code toegepast voor:
Omdat QR-codes zo makkelijk zijn in gebruik, zijn ze ook populair bij hackers. Het is immers een fluitje van een cent om een QR-code te maken die leidt naar een malafide website. Voor je het weet haal je een virus of ransomware binnen. Daarom is het belangrijk om altijd een betrouwbare QR-scanner te gebruiken, het liefst de scanner die al op het apparaat staat bij aankoop hiervan. Update de beveiliging van je mobiele apparaat regelmatig. Installeer updates direct zodra ze uitkomen, zowel de besturingssoftware als apps die je hebt geïnstalleerd. Tot slot: scan alleen QR-codes van organisaties die je vertrouwt. Twijfel je, check dan de URL die verschijnt zodra je de QR-code scant. Is dit niet de URL van het bedrijf waar je denkt in te loggen? Verlaat de website dan direct en klik niet door op links. En vul nooit zomaar jouw gegevens in op een website die je niet vertrouwt en waarvan je de bron niet kent.
Wil jij meer informatie over alle mogelijkheden omtrent de QR-code?
Neem dan contact met ons op!
De ISAE certificering is een bewijs van een continue streven naar verbetering en specialisatie in IT-oplossingen en-diensten. Daarom is het bezit van de ISAE verklaring voor steeds meer IT-dienstverleners een vereiste.
Omnichannel betekent dat je meerdere communicatiekanalen in samenhang inzet om de effectiviteit van jouw boodschap en de zichtbaarheid van jouw merk te vergroten. MailStreet is specialist in omnichannel communicatie. Thejo vertelt wat de voordelen van omnichannel communicatie zijn en op welke manieren je het kunt inzetten.
We leven in een digitale wereld. Informatie is makkelijker bereikbaar dan ooit. Binnen een paar seconden kun je alles wat je zoekt vinden op het internet. De vraag is: waarom zou je anno 2022 dan nog geld uitgeven aan print?
Lean is een strategie waarbij je je als bedrijf richt op het optimaliseren van waarde voor de opdrachtgever….
Couverteren is het (machinaal) vouwen van documenten, deze eventueel samenvoegen en in een enveloppe stoppen…
Direct mail is een vorm van mail waarbij een (grote) groep mensen gepersonaliseerd een e-mail, brief of pakket verstuurt.