Een digitale postkamer is een geautomatiseerd systeem dat gebruikt kan worden om digitale en papieren documenten, zoals facturen, enquêtes en brieven te verwerken, te organiseren en te archiveren.

Toch tijdrovender dan je denkt…

Er gaat veel tijd zitten in het handmatig inscannen, overtikken en verwerken van papieren documenten, of het nu gaat om facturen, enquêteresultaten of het archiveren van arbeidscontracten. En nog steeds, ook in het huidige digitale tijdperk, komt het digitaliseren van papieren documenten vaker voor dan we ons vaak realiseren.

Leer van onze ervaringen!

Wat we in de afgelopen jaren hebben gemerkt, is dat je fysieke poststromen nooit volledig kunt uitsluiten, vooral als het gaat om klanten, leveranciers en andere partners. Er zijn mensen die nog steeds de voorkeur geven aan geschreven en geprinte communicatie. En als een bedrijf waar print een van onze kernactiviteiten is, begrijpen we dat. Daarom biedt MailStreet de flexibiliteit en mogelijkheid om zowel digitaal als op papier te communiceren, zodat jouw bedrijf de voorkeuren van relaties kan respecteren.


De relevantie van de fysieke postkamer neemt steeds meer af. Steeds meer bedrijven passen nieuwe digitale werkmethoden toe. Maar hoe zet je jouw fysieke documenten om naar digitale bestanden?

Verwerking van enquêtes

Een dienst die beschikbaar is, is de Onderzoekservice. Deze dienst geeft de mogelijkheid om jouw enquêtes zowel digitaal, op papier of zelfs hybride uit te voeren. Hierbij wordt geholpen met de opzet en het ontwerp van de enquête, worden de formulieren verstuurd, de resultaten verwerkt en waar nodig herinneringen naar de ontvangers gestuurd die nog niet hebben gereageerd. Deze onderzoeksservice neemt de last van enquêtes volledig uit handen, waardoor de aandacht kan worden gericht op andere belangrijke zaken.

Wat MailStreet kan betekenen in deze uitdagingen

MailStreet begrijpt de uitdagingen waar bedrijven mee worstelen en biedt graag de meest passende en praktische oplossingen op het gebied van documentbeheer en verwerking. Wij zijn jouw partner in het overzetten van papieren documenten naar digitale bestanden. Om zo de overgang van de fysieke postkamer naar de digitale postkamer zo soepel mogelijk te laten verlopen!
Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag hoe MailStreet jouw bedrijf kan ondersteunen in deze transitie.

We sturen je natuurlijk niet met een kluitje het riet in!
In deze do’s en don’ts geven we tips over hoe jij zelf de transitie zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

Do’s:

  • Slim Digitaliseren: Maak gebruik van handige tools zoals die van MailStreet om papierwerk snel digitaal te maken, waardoor je tijd wint en alles soepeler verloopt.
  • Digitale Processen Integreren: Zorg voor een soepele overgang naar digitaal werken, voorkom fouten en maak het werk plezieriger.
  • Wees Flexibel in Communicatie: Begrijp dat niet iedereen meteen 100% digitaal wil gaan; bied daarom zowel digitale als papieren communicatie aan om iedereen tevreden te houden.
  • Maak Gebruik van Onderzoeksservices: Voor enquêtes, maak het jezelf gemakkelijk met diensten zoals die van MailStreet die digitale, papieren of hybride enquêtes mogelijk maken.

Heldere Communicatie: Vertel je team en partners vriendelijk over de overstap naar digitaal werken, geef de juiste training en leg uit waarom het handig is.

Gecombineerde Don’ts:

  • Vermijd Handmatig Werk: Laat handmatig werk achterwege, kies voor automatisering om tijd te besparen en het werk leuker te maken.
  • Niet Achterblijven: Blijf niet vastzitten in ouderwetse processen; digitaal werken maakt het leven makkelijker.
  • Houd Communicatie Flexibel: Bied niet alleen digitale communicatie aan, begrijp dat sommige mensen van papier houden; wees flexibel en vriendelijk.
  • Onderschat Enquêteverwerking Niet: Als enquêtes belangrijk zijn, maak het jezelf niet te moeilijk; gebruik specifieke diensten om het werk aangenamer te maken.
  • Gebrek aan Communicatie Voorkomen: Voorkom dat je vergeet te communiceren over de overstap; houd iedereen vriendelijk op de hoogte en leg uit waarom de digitale postkamer een slimme zet is.

Neem contact op

Wil jij meer informatie over MailStreet?
Neem dan contact met ons op!

Jan-Willem Roelofs

Jan-Willem Roelofs

Manager Sales & Marketing

Neem contact op