Couverteren is het (machinaal) vouwen van documenten, deze eventueel samenvoegen en in een enveloppe stoppen, die vervolgens ook machinaal wordt gesloten. Het is mogelijk om bijsluiters bij te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een brochure, flyer of brief. Couverteren is een belangrijke stap in het fulfilmentproces.

Voordelen machinaal couverteren

Veel bedrijven hebben met enige regelmaat behoefte aan het couverteren van mailings. Het kan dan gaan om een direct mail, maar ook om brieven, facturen of polissen. Je kunt documenten handmatig bij elkaar zoeken, vouwen en in een enveloppe stoppen, maar dit proces is zeer arbeidsintensief en foutgevoelig. Voor je het weet voeg je de verkeerde polis bij een brief. Of een verkeerde flyer bij een direct mail. Daarom kun je couverteren beter uitbesteden aan een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd en dat speciale couverteermachines heeft die de mailings op hoge snelheid kunnen verwerken.

Iedere maat documenten en enveloppen mogelijk

De meeste couverteermachines zijn zo ontworpen dat ze ieder formaat document en formaat enveloppe kunnen verwerken. Je zit dan niet vast aan een bepaald type documenten en/of enveloppen, maar kunt allerhande typen mailings verwerken. Dat is prettig, want soms is het logisch om te kiezen voor een vensterenveloppe. Dit zal vaak het geval zijn bij polissen, facturen of andere vormen van zakelijke post. Maar bij een direct mail of andere vorm van marketingcommunicatie kies je eerder voor een bedrukte enveloppe, desgewenst met een op de ontvanger toegesneden boodschap.

De kenmerken van couverteren

  • Het kan machinaal én handmatig. Dit laatste doe je bijvoorbeeld als een klein cadeautje moet worden bijgevoegd bij een mailing.
  • Gepersonaliseerde verwerking is mogelijk.
  • Je kunt alle papierformaten en enveloppeformaten verwerken.
  • Er is een ongelimiteerd aantal items mogelijk.
  • Door gebruik van onder andere leescodes is een snelle, veilige (AVG) en nauwkeurige verwerking van mailings mogelijk.
  • Moderne couverteermachines kunnen elk type leescode verwerken, zowel 2D-codes als QR-codes.
  • Adressering maakt onderdeel uit van het proces. Dit kan zowel op de documenten (in geval van een vensterenveloppe) als op de enveloppen.
  • Je kunt verschillende typen documenten en bijlagen verwerken in één run.
  • Je kunt desgewenst een tussentijdse en eindcontrole uitvoeren.

Neem contact op

Besteed je het couverteren uit aan MailStreet, dan bieden we je professionele hulp
bij het uploaden van de te verwerken bestanden. Bovendien kunnen wij de mailing
gebundeld aanbieden bij PostNL, zodat jij kunt profiteren van voordelige portokosten.

Lammert van Keulen

Lammert van Keulen

Managing Partner Inkoop & Productie

Neem contact op